Jouw eigen plan, enorm belangrijk

Tijdens de rijlessen leert de instructeur jou als persoon steeds beter kennen. En jij de instructeur natuurlijk. Iedereen neemt vanzelfsprekend rijlessen om te slagen om later te kunnen autorijden. Alleen heeft iedere leerling verschillende wensen, maar ook zijn of haar eigen valkuilen. Je rijles vorderingen houdt de instructeur dus nauwkeurig bij. Maar hoe dan?

Wie is de persoon?

De één is erg introvert en zegt niet veel, terwijl de ander de oren van je hoofd kletst. Die mensen heb je in je vriendengroep, maar de rijleraar krijgt er ook mee te maken. Het spreekt voor zich dat hij mensen die weinig vertellen, soms iets meer uit hun schulpt trekt. Wat gaat er vandaag in je om? Wat heb je onlangs zoal meegemaakt? Als een leerling de rijles een beetje afraffelt terwijl je die al wel aardig kan rijden, dan valt dat  op en dan heeft het misschien met iets anders te maken. Een extroverte kletskous wordt juist een beetje afgeremd. Dat is niet persoonlijk. Als je alleen maar aan het kletsen bent let je natuurlijk minder op de weg en onthoudt je dingen minder goed. Je rijles vorderingen zijn dus ook afhankelijk van hoe jij als persoon je lessen volgt en de vragen die je stelt.

Zit je op schema?

Van tevoren wordt er met je een schema gemaakt. In hoeveel lessen hoop je te kunnen slagen? De één kan met een stoomcursus van tien dagen al naar het CBR, terwijl de ander na veertig lessen nog steeds zo onzeker als maar kan de bochten neemt. De instructeur kijkt naar de persoon. Niet naar wat je perse nu al zou moeten kunnen. Alleen een schema kan wel duidelijkheid geven over waar je skills moeten zijn in de toekomst. Je eerste rijles is vaak cruciaal om te bepalen hoe ver je al bent!

Waar zitten de knelpunten?

Je rijles vorderingen worden ook regelmatig genoteerd. Kijk je goed? Zie je situaties snel over het hoofd? Moet ik als instructeur vaak ingrijpen? Juist daar waar je onzeker over bent, behoort een goede instructeur met je te behandelen. Hoe vervelend je het zelf misschien vindt. Stel dat je steeds bij het verkeerslicht bang bent dat je motor afslaat, dan schiet je er niks mee op als de rijleraar je elke keer over snelweg laat rijden.

Bij ons is het nemen van rijles een ervaring waar je met trots op terugkijkt. Het is fijn om te weten dat je bij ons gewoon jezelf kun zijn. Elke les stemmen we af op de mogelijkheden en de knelpunten. Neem contact met ons op en samen met jou maken we een stappenplan. Voordat je het weet heb jij dat felbegeerde roze pasje op zak, met meer zelfvertrouwen dan je ooit had gedacht!