Tips hoe je niet te snel overmoedig raakt in de auto

Iedereen krijgt het moment een keer tijdens de rijlessen: je wordt overmoedig. Je denkt ik kan het allemaal allang, ik ben al meer dan genoeg klaar voor het examen… Wat valt er nog te leren? En ondanks dat je natuurlijk steeds beter zal worden, is het wel belangrijk om te onthouden dat je nog heel wat te leren hebt. Wij geven tips hoe je niet te snel overmoedig raakt in de auto!

Blijf leren

De belangrijkste tip is om te blijven leren. Je weet op een gegeven moment wel hoe je die auto moet besturen, maar ken je echt de betekenis van alle borden? Uit je hoofd? Het theorieboek is een goede manier om je kennis up-to-date te houden en te blijven leren. Zo ben je pas echt klaar voor het theorie examen!

Kijk bij anderen

Iedereen rijdt weer anders. Iedereen heeft eigen maniertjes om de auto te besturen. In de basis heeft iedereen hetzelfde geleerd, maar je zou eens kunnen kijken wat je nog kunt leren van een ander. Let eens op in de auto bij je ouders bijvoorbeeld. Of kijk bij vrienden die hun rijbewijs al hebben eens beter.

Blijf vragen stellen

Een goede manier om jezelf scherp te houden, is door vragen te blijven stellen aan je instructeur. Zodra je je iets afvraagt, kun je het antwoord vragen. De instructeur van Burggraaf rijopleidingen heeft al jaren ervaring met het begeleiden van rijders! Maak gebruik van deze kennis en vraag naar de gekste situaties of hoe je moet handelen in bepaalde situaties. Zo ben je nog beter voorbereid!

Neem iemand mee

In deze coronatijd is het lastig, maar misschien mag het later wel: neem iemand mee in de auto. Zo kun je diegene jou laten observeren! Zo voelt het misschien al een beetje als afrijden… Het is altijd handig om tips te ontvangen van personen die dichterbij je staan.