Van de beste dagen leer je het meest!

Als je rijlessen gaat nemen, dan zal je waarschijnlijk op verschillende dagen en tijden les hebben. En dat is juist goed! Want elk moment van de dag is weer anders en zo leer je meer als je auto rijdt. Maar wat zijn de beste dagen om rijles te hebben? Wij zochten het voor je uit.

Dinsdag is rustige dag

Eigenlijk wordt al vrij snel duidelijk dat elke dag wel een voordeel heeft. Zo is het op dinsdag rustig op de weg over het algemeen, dus is het ideaal als je net start met je rijlessen. Dan kun je rustig inkomen en hoef je je minder druk te maken om het verkeer om je heen.

Wat meer uitdaging nodig?

Als je wat meer een challenge wilt, dan is het handig om op maandagochtend in de spits te gaan rijden. Dan is het erg druk en heb je echt ander verkeer dan bijvoorbeeld in het weekend! Mensen zijn gehaaster, want ze willen allemaal snel op kantoor zijn. Geen tijd voor traagheid dus.

Beste dagen om rijles te hebben?

Als je in het weekend rijlessen hebt, dan is het vaak wel druk op de weg, maar doet iedereen wel rustiger aan. Een ideale manier om dus te oefenen met meer auto’s om je heen, zonder dat je voor je sokken gereden wordt! Dat laatste kunnen we natuurlijk niet garanderen, er zullen altijd ‘asociale’ rijders op de weg zijn…

Daarnaast heeft de tijd van het jaar ook best wat invloed! Als je in de winter start met je rijlessen, dan is de kans op slecht weer aanzienlijk groter. En je hebt dan ook nog eens de laaghangende zon aan het eind van de middag. Uiteindelijk blijft de conclusie nog steeds, zorg dat je zoveel mogelijk op verschillende dagen les hebt. Dat is de beste voorbereiding die je kunt hebben!

Ben je op zoek naar een autorijschool? Bij Burggraaf rijopleidingen ben je aan het juiste adres! Neem vrijblijvend contact met ze op voor meer informatie of bijvoorbeeld een proefles.