Zenuwen onder controle

Als je start met autorijden dan kan dat best even spannend zijn! Je hebt waarschijnlijk nog nooit voor het stuur gezeten en nu moet je opeens gaan deelnemen aan het verkeer. Of je hebt die auto nu wel onder de knie, maar het is tijd om af te gaan rijden… Zo krijg je je zenuwen onder controle!

Bereid je goed voor

Een goede voorbereiding is het halve werk. En zo is dat ook met autorijden of afrijden. Zorg dat je alles goed hebt doorgenomen met je rij instructeur en als je nog vragen hebt, stel ze dan ook gewoon! Het gaat erom dat jij je zo comfortabel mogelijk voelt in die spannende momenten.

Relativeer

Relativeren kan ook enorm helpen. In plaats van dat je je uren gaat druk maken over autorijden, probeer andere gedachten te laten opkomen. Bijna iedereen rijdt namelijk auto, dus waarom zou jij het niet kunnen? Iedereen heeft dat moment van afrijden gehad en ze hebben het allemaal overleefd.. Dus zal dat ook het geval bij jou zijn!

Eet goed

Goed eten is ook belangrijk. Zorg dat je geen honger hebt, want dan ben je minder scherp. Wat helpt is het eten van banaan of chocola. Van banaan raak je niet alleen heel vol, er zit ook een stofje in waardoor je zenuwachtige gevoel af kan nemen. En dit stofje zit ook in pure chocola! Als je gevoelig bent voor koffie, vermijd dan die sterke bak. Drink liever water of thee.

Voldoende slaap

Net zo belangrijk is het krijgen van voldoende slaap! Je laadt jezelf helemaal op ’s nachts en dit zorgt er ook voor dat die stressgevoelens afnemen. Een goede nachtrust doet wonderen. Zorg dat je niet meer op je telefoon zit ’s avonds of een drukke film kijkt voordat je naar bed gaat.

Wil je graag met rijlessen beginnen? Dan kun je eens een kijkje nemen bij Burggraaf Rijopleidingen! Hier hebben ze jarenlang ervaring met het geven van autorijlessen.