Feiten en fabels over rijlessen

Het is altijd even spannend als je gaat beginnen met rijlessen nemen. Je gaat allerlei nieuwe handelingen leren en misschien vind je het zelfs wel spannend dat je de weg op gaat. En als je je dan van tevoren in gaat lezen, is het wel handig om te weten wat nou wel waar is en wat niet. Dit zijn de 5 feiten en fabels over rijlessen.

Banaan en chocolade

Als je wat gespannen bent, dan kan bepaald eten echt helpen tegen de zenuwen! Eet bijvoorbeeld banaan of pure chocolade van tevoren. Dit zorgt ervoor dat je minder stress in je lichaam aanmaakt en vooral banaan geeft je ook nog eens een verzadigd gevoel.

De manoeuvres uitvoeren

De manoeuvres horen nou eenmaal bij rijlessen. Je zult ze toch echt onder de knie moeten krijgen, voordat je officieel mag afrijden. Je kunt dus niet tegen je rij instructeur zeggen dat je iets niet wilt.

Alle borden uit je hoofd kennen

Ondanks dat je een deel van de borden na een aantal jaar autorijden niet meer zo goed weet (dat is echt zo!), is het wel van belang dat je ze allemaal leert voor je theorie examen. Als je je hierover zorgen maakt, zorg dan dat je al begint met leren als je rijlessen neemt. Zo zie je de borden in de praktijk en leer je sneller!

Wat te doen met de zenuwen?

Een feit is dat als je erover praat, je zenuwen wat af zullen nemen. Mocht je echt wat angstig zijn in de auto, vertel dit dan aan je rij instructeur. Zo kan hij of zij je erbij helpen.

Leer samen

De kans is groot dat als je rond je 18de rijles neemt, dat een van je vrienden dit misschien ook wel in dezelfde tijd doet! Dan is het ideaal om samen te leren voor de theorie en om kennis uit te wisselen met elkaar. Zo help je elkaar de rijlessen, de theorie en het rijexamen door!

Als je nog niet begonnen bent met rijlessen, dan is Burggraaf Rijopleidingen misschien wel iets voor jou. Door de persoonlijke aanpak en het hoge slagingspercentage zit je hier helemaal goed. Neem contact met ze op voor meer informatie.