Vragen aan je instructeur

Is het zover en ga je rijlessen volgen? Of misschien ben je al even bezig met rijlessen nemen! Het is handig om een aantal dingen te weten. En dat kun je altijd vragen aan je instructeur! Geen vraag over rijden is te gek, je instructeur heeft veel ervaring met autorijden en rijlessen geven. Dan is het goed om een aantal dingen te weten.

Wees eerlijk

Eerlijkheid duurt het langst zeggen ze weleens. En dat geldt ook bij het nemen van rijlessen en vragen aan je instructeur. Als je bijvoorbeeld angstig bent voor het rijden, geef dit dan aan bij je rij instructeur. Zo is hij of zij op de hoogte en kan je hierbij geholpen worden. Ook kan het juist helpen door er alleen al over te praten.

Vragen aan je instructeur: altijd doen!

Als je twijfelt over iets, stel de vraag dan altijd. Geen vraag is te dom! Al vraag je het een aantal keer. Het gaat erom dat je het uiteindelijk begrijpt. Dit is namelijk ook een groot deel van autorijden. Niet alleen het autorijden zelf, maar ook dingen erom heen zijn handig om te weten. Het is niet voor niets dat je veel theorie moet leren voor het rijexamen!

Hoe het verder gaat

Het is handig om te vragen wat de stappen zullen zijn als je start met autorijden. Zo heb je iets om naar uit te kijken en je weet gelijk hoe lang het duurt totdat je gaat afrijden bijvoorbeeld. Of wanneer je je theorie examen hebt. Het schema kan natuurlijk wel wat wijken als blijkt dat je iets langer of korter nodig hebt om het autorijden onder de knie te krijgen.

Onthoud dat geen enkele vraag gek is. Als jij behoefte hebt aan een antwoord, dan zal de instructeur je zo goed mogelijk helpen. Ben je nog niet gestart met rijlessen? Neem dan een kijkje bij Burggraaf Rijopleidingen. Je kunt ook eerst een proefles nemen!