Wil je beginnen met je eerste rijles? Dan gaat de wondere wereld van autorijlessen, instructeurs en het CBS voor je open! Het is een spannend moment, want je gaat beginnen aan een traject waar je de rest van je leven profijt van zult hebben. Je vrijheid neemt enorm toe en autorijden is ook gewoon heel erg leuk om te doen! Maar hoe ga je nou zo’n eerste rijles in? Wij geven 5 tips om je voor te bereiden op je eerste rijles.

Lees alvast een beetje in

Je kunt eindelijk achter dat stuur zitten en eens echt gaan leren hoe het nou allemaal werkt. Je kunt je alvast van tevoren een beetje inlezen over autorijden. Dit kan erg veel schelen namelijk. Want wat moet je nou doen met die koppeling en waar zit die eigenlijk? Zulke vragen zijn handig om van tevoren een beetje in beeld te hebben. Je krijgt uiteraard een uitleg van de rij instructeur over dergelijke zaken, maar het kan een handje helpen.

Laat het op je afkomen

Aan de ene kant is het goed om wat in te lezen, maar als het moment daar is, dan is het ook goed om het op je af te laten komen. Geen paniek, want je gaat immers auto leren rijden op het moment dat je een auto instapt. Kijk even aan hoe het voelt, geef ook aan als je wat meer tijd nodig hebt om iets onder de knie te krijgen. En probeer te ontspannen.

Vraag aan vrienden

Er zijn vast vrienden die hun rijbewijs al hebben. Zij zijn de perfecte groep om vragen aan te stellen! Ze zijn immers pas net afgereden en kunnen je veel vertellen over hun ervaringen. Ga mee in de auto met ze en observeer de handelingen die ze verrichten. Daar kun je al veel van opsteken!

Zelf achter het stuur

Je mag natuurlijk nog niet zelf rijden onder de achttien of zonder rijbewijs, maar je kunt al wel wat meer feeling krijgen als je even achter het stuur kruipt. Hoe voelt een stuur aan en hoe pak je de versnellingspook vast? Het zijn hele relevante dingen! Ga niet te veel heen en weer sturen, want dat is niet goed voor de banden. Wel kun je wat spiegels verstellen en bekijken hoe ver of dichtbij je wilt zitten van het stuur.

Zoek een degelijke rijschool uit

Het aanbod is heel groot in Nederland, er zijn enorm veel autorijscholen te vinden. Het is even een belangrijk moment richting je eerste autorijles om een autorijschool te kiezen waar je je goed bij voelt of waar je goede recensies van gelezen hebt. Voor een persoonlijke aanpak in de omgeving van Zevenhuizen zit je goed bij Burggraaf Rijopleidingen. Ze rijden natuurlijk niet alleen in Zevenhuizen, maar ook in  Moerkapelle, Bleiswijk, Waddinxveen, Zoetermeer, Benthuizen, Rotterdam, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek, Pijnacker en Nooddorp. Hier kun je wat meer informatie lezen. Dit waren de 5 tips om je voor te bereiden op je eerste rijles.