Tips om up to date te blijven

Als je rijlessen aan het volgen bent en je kunt dit eventjes niet meer doen, dan is het handig als je wel up to date blijft met je kennis. Zo kun je gelijk weer van start als je de auto instapt. Het kan zijn dat je langdurig ziek bent of dat het nu even niet kan vanwege de coronacrisis. Wij hebben een aantal tips voor je klaarstaan wat je in dat geval kunt doen. Kennis behouden bij uitval, hoe doe je dat? Nou, zo! Lees maar verder.

Kennis behouden bij uitval: YouTube’n

Wilde je het liefst al de hele tijd op YouTube zitten, in dit geval is het zeker aan te raden. Want je kunt namelijk veel fimpjes checken waar van alles wordt uitgelegd over autorijlessen. Van de theorie tot speciale handelingen/manoeuvres. Doordat je er van een afstandje naar kijkt en een voorbeeld ziet, kun je het makkelijker toepassen bij jezelf als je weer achter het stuur zit.

Theorieboek doorspitten

Je theorieboek is voor een tijdje een heilig boek, je moet er immers al je kennis uit halen om te slagen voor je theorie-examen. Wil je je kennis behouden bij uitval? Spit dan af en toe het theorieboek door. Zo heb je al een deel geleerd voor je theorie-examen en je leert natuurlijk dingen die direct van toepassing zijn als je weer achter het stuur zit.

Kijk mee met anderen

Kijk wat beter of nog beter mee als je in de auto naast een bestuurder zit. Welke handelingen verricht deze persoon? En heb je vragen tijdens de rit, vraag ze dan vooral zodat je er echt iets van opsteekt. De kans is groot dat familie en/of vrienden je een stukje mee willen nemen in de auto.

Wat je ook kunt doen, is zelf even achter het stuur zitten. Met de motor uit natuurlijk! Maar dan krijg je alweer wat meer feeling met een auto en kun je voelen hoe het is om achter het stuur te zitten. En je kunt gelijk alle knopjes na en raden waar die allemaal voor bedoeld zijn, dan heb je zo een deel van je theorie-examen in je hoofd zitten!

Als je op zoek bent naar een goede rijschool, bekijk dan zeker even of Burggraaf Rijopleidingen iets voor je zou zijn.