Thuis aan de slag in quarantaine

De wereld is ineens ingrijpend veranderd. De horeca en winkels zijn dicht, festivals worden afgelast. Dat het Coronavirus ook gevolgen heeft voor je lopende rijlessen, heb je ongetwijfeld al gemerkt. Hoe zorg je ervoor dat je toch ondanks alle onrust en afgelaste rijlessen je kennis up-to-date houdt? Graag geven we je wat tips!

Bekijk online seminars

Je kunt niet een rondje gaan rijden met een auto zolang je je rijbewijs niet hebt. Dat je gevoel voor rijden, je rijlesvorderingen en je soepelheid met bepaalde dingen een beetje verslapt is helaas onvermijdelijk. Wanneer je over een aantal maanden weer mag beginnen met lessen, dan zul je merken dat dingen als schakelen, goed kijken en sturen wat stroever zullen gaan. Je kennis over auto’s en hoe je moet rijden, kun je wél thuis bijhouden. Zoek op bijvoorbeeld videosites zoals YouTube of Vimeo bijspijkerlessen. Ook je aantekeningen van de les zijn heel belangrijk!

Bekijk gave reviews

Als je rijlessen zijn afgelast, kunt je als je al wat verder gevorderd bent en je eigenlijk al je toekomstige auto uitgekozen hebt, ook reviewfilmpjes bekijken. Daarin leggen expert de voor- en nadelen van een auto kundig bloot en maken een ritje langs vaak erg mooie locaties. Kijk hoe ze sturen, waar hebben ze het over? Zoek naar termen van onderdelen en zie hoe het schakelen gaat. Wat zijn de reacties op de review?

Vrienden met een auto

Natuurlijk mag je niet zelf gaan rijden als je nog geen rijbewijs hebt. Maar even achter het stuur van een auto kruipen terwijl die stilstaat met de motor uit, is geen probleem. Zo kun je weer even de schakelpook voelen en met de koppeling ingetrapt schakelen. Droogsturen is geen goed idee, omdat er dan teveel spanning komt op de wielassen. Doe de lichten even aan en kijk hoe alles ook alweer werkt. Degene van wie de auto is kan je vaak één en ander uitleggen. Samen kijken naar de kofferbak, doornemen hoe je het oliepeil controleert en hoe de motor in elkaar zit. Je ouders bijvoorbeeld? Laat de eigenaar met jou op de bijrijdersstoel naar een pompstation rijden zodat jij de bandenspanning kan controleren. Laat diegene jou de koelvloeistof checken.

Speur je theorieboek even na

Zo’n Coronacrisis is een ideaal moment om te leren voor je theorie! Afgelaste rijlessen zorgen ervoor dat je alle tijd hebt om oefensessies op te starten, een trainings-CD te kopen en online veel vragen beantwoord te krijgen. Dat gaat je uiteindelijk veel tijd schelen als alles weer opengaat. Zeker als je makkelijk leert.

Als het leven weer opstart, en je zoekt naar een rijschool die jou in alle rust opleidt tot een veilige bestuurder, neem vrijblijvend even contact met ons op.