4 tips om je voor te bereiden op je eerste rijles!

Heb je je eerste rijles binnenkort? Dan heb je iets spannends om naar uit te kijken. Het begin van een aantal rijlessen om vervolgens aan de slag te gaan met de spanning van het examen. Maar voordat je te hard van stapel loopt: eerst moet je nog door die eerste rijles heen komen. En dat is vaak toch een beetje lastig, omdat de spanningen vaak de overhand nemen.

Daarom hebben we 4 tips voor je waarmee je je perfect voor kunt bereiden op die eerste rijles die het begin van de reis is!

Tip 1: eet genoeg, drink met mate

Met honger kun je niet presteren. En hoewel de spanning er ongetwijfeld voor zorgt dat je eetlust onder peil is, is het belangrijk om goed te eten. Doe dit minstens anderhalf uur voor de eerste rijles zodat je niet in een voedselcoma hangt tijdens de les zelf.

Drinken is ook belangrijk, maar hier is het vooral van belang dat je niet te veel drinkt. Spanningen werken op je blaas en wanneer je echt te veel water gedronken hebt, rijd je straks van tankstation naar tankstation om de wc’s te zoeken.

Tip 2: Doe iets waarmee je ontspant voordat je de auto instapt

Een spannend spel spelen of een rondje hardlopen is een goede manier om je gedachten even te verzetten. Maar het zorgt er ook voor dat je adrenalineniveau hoger is dan je eigenlijk wilt bij je eerste rijles. Doe daarom vooral even iets waarbij je ontspant. Even televisiekijken bijvoorbeeld of een boek lezen.

Tip 3: kies de juiste kleding

In de voorbereiding is de juiste kleding ook praktisch. Kies niet te strak zittende kleding, maar ook geen enorm baggy broek waardoor je de versnellingspook niet meer kunt vinden. Weet je niet zeker welke kleding praktisch is? Trek dan de kleding aan die je overweegt en ga in de auto van je vader of moeder zitten. Zit je lekker en heb je de bewegingsvrijheid die je nodig hebt? Dan is de kleding perfect.

Tip 4: lees nog eens de theorie door voor je eerste rijles

Je wilt jezelf klaarstomen voor het rijexamen. De eerste keer een rijles nemen is een grote stap. Zorg er daarom voor dat je de theorie goed kent en toe kunt passen tijdens het rijden. Echt studeren voor het examen doe je door de theorie en de praktijk aan elkaar te koppelen!

Je eerste rijles nog niet geboekt?

Nu weet je precies hoe jij je perfect voor kunt bereiden. Heb je de eerste keer rijles nog niet geboekt? Doe dat dan direct even bij Burggraaf Rijopleidingen!