7 vragen voor je rijinstructeur – en geen enkele is nog nooit gesteld

Wanneer je voor het eerst bij je rijinstructeur in de auto stapt, stap je een nieuwe wereld binnen. De wereld van professionele autolessen. Je wilt auto leren rijden omdat je je rijbewijs wilt halen. Misschien heb je de voorbereidingen al getroffen met 2todrive, of misschien stap je wel koud de auto in. Hoe dan ook: het is goed om direct een band te maken met je rijinstructeur. Deze gaat je namelijk begeleiden tijdens de reis naar het rijbewijs.

Daarom hebben we zeven vragen op een rijtje gezet die je gerust aan de rijinstructeur van Burggraaf Rijopleidingen kunt stellen, zonder blikken of blozen.

  • Waar is dit knopje voor?

Je zit voor het eerst in onze lesauto. Vraag vooral waar alles voor dient, want op die manier leer je het snelst. En het maakt het lessen ook een stuk veiliger.

  • Hoe hard mag ik hier eigenlijk rijden?

Geen zorgen, ook geen gekke vraag. In de auto zijn de regels net even iets anders dan op de fiets op lopend. Het is geen logische eerste vraag, maar het is ook niet zo dat dit nog niet voorgekomen is.

  • Waarom lessen we eigenlijk in deze auto?

We hebben bewust gekozen voor de lesauto’s die we aanbieden. De rijinstructeur vertelt je graag waarom we deze auto’s gebruiken.

  • Hoe gaat het met u vandaag?

Het klinkt misschien als een grapje, maar dat is het niet. Wederzijdse interesse en een persoonlijke band maakt het lessen een stuk leuker, waardoor je makkelijker en sneller leert tijdens het rijden met een rijinstructeur. Dus vraag gerust hoe het met je instructeur is.

  • Waar was dat knopje nou ook alweer voor?

Dankzij de zenuwen kun je makkelijk vergeten waar dat knopje van vraag één nou ook alweer voor was. Vraag het gerust nog eens, want daar is de instructeur voor.

  • Zijn er speciale dingen waar ik op moet letten vandaag?

Extreme weersomstandigheden komen niet standaard voor in Nederland, maar donker, mistig of glad zijn wél dingen waar je rekening mee moet houden. Stel je gerust proactief op en vraag, zodat je weet waar je op moet letten.

  • Hoe zinnig is een rijbewijs met de ADAS en autonome auto’s van de toekomst?

Kijk, dat is een vraag waar je een compleet rij-uur mee kunt vullen. De kans is groot dat onze instructeur je van alles kan vertellen over innovatiefste systemen op de markt, maar dat het nut van het rijbewijs nog steeds groot is aangenaam die autonome auto nog even op zich laat wachten – en niet gereden mag worden door mensen zonder rijbewijs.

Met de juiste lesmethode haal je je rijbewijs echter makkelijk. Ben jij er al klaar voor en weet jij al welke vragen je voor onze rijinstructeur hebt?

Door |2020-08-24T06:56:35+00:00december 8th, 2019|Blog|0 Reacties
Ga naar de bovenkant