Op zoek naar de juiste rijschool? Deze 5 tips helpen je!

Wil je beginnen met rijlessen en ben je van plan om je examen zo snel mogelijk te halen? Dan is het handig om zeker te weten dat je de juiste rijschool kiest. Met het enorme aanbod is dat lang niet zo makkelijk als je denkt. Daarom geven we je 5 tips om de juiste rijschool te vinden.

1. Kijk naar de pakketten (en losse lessen!)

Veel rijscholen werken met pakketten. Allemaal leuk en aardig, maar dan moeten de juiste pakketten er wel bij zitten. Ben je minimaal gebonden aan 30 lessen en is er geen overleg mogelijk omdat je altijd de instapprijs betaalt? Dan is dat zeker niet de juiste rijschool. Liever een erg breed en dynamisch aanbod dan ijzeren wetten, want iedereen is anders.

2. Welke auto’s wordt mee gereden?

De kosten voor een rijschool zijn hoog. Maar dat betekent niet dat er in oudere auto’s gereden kan worden. De juiste rijschool heeft altijd beschikking over lesauto’s die maximaal drie jaar oud zijn, zoals de Volkswagen Polo uit 2018. Met een nieuwere auto kun je niet alleen comfortabeler lessen, je bent ook direct goed voorbereid op de nieuwste systemen en mogelijkheden die er zijn.

3. In de buurt of niet?

Een rijschool die bij je in de buurt zit, lijkt een logische keuze. Maar wanneer een rijinstructeur de route zo kan plannen dat je altijd thuis opgehaald en afgezet wordt, kun je gerust een rijschool zoeken die iets uit de regio ligt. Zeker wanneer daar betere prijzen te vinden zijn, of een beter aanbod.

4. Informatie is de sleutel tot succes bij de juiste rijschool

Een kijkje op de website laat vaak direct zien hoe serieus de rijschool is. Staat er veel informatie online, zoals over hoe je in één keer slaagt, dan weet je dat de rijschool je graag wil helpen. Dat is een stuk prettiger dan wanneer er alleen maar staat dat je vooral contact op moet nemen of direct een les kunt boeken.

5. Welke lesmethode wordt gebruikt?

De juiste rijschool laat je niet zomaar rondjes rijden. Er wordt een lesmethode opgesteld. Wordt de lesmethode aangepast aan jouw kennis, ervaring en wensen? Dan is de kans aanzienlijk groter dat je sneller slaagt – en dat je een veel prettigere ervaring hebt tijdens de rijlessen. De lesmethode is namelijk wél belangrijk, maar moet zeker geen ijzeren wet zijn waar alles naar moet buigen. Uiteindelijk gaat het namelijk wel om jouw rijbewijs!

Ben jij nog steeds op zoek naar de juiste rijschool? Neem dan eens contact met ons op en bel naar 06 14 35 48 74.