2todrive: wat is het en hoe werkt het nou eigenlijk?

Wachten tot je achttiende voordat je eindelijk je rijbewijs kunt halen? Niet met 2toDrive! Dit ‘nieuwe’ systeem is opgezet om ervoor te zorgen dat jongeren meer ervaring opdoen achter het stuur voordat zij daadwerkelijk alleen de weg opgaan. Met 2toDrive mag je al met 16,5 beginnen aan de praktijklessen en wanneer je 17 bent kun je al je praktijkexamen doen. Heerlijk, want zo heb je lekker vroeg je rijbewijs – alleen moet er wel een coach mee in de auto totdat je 18 bent. En dat heeft zo zijn voordelen.

Waarom is 2toDrive ingevoerd in Nederland?

Het aantal ongelukken waarbij jongeren betrokken waren, was simpelweg te hoog. Daarom heeft de overheid rondgekeken naar andere landen en het systeem aangepast. Jongeren die met hun 18de hun rijbewijs haalden en direct solo achter het stuur kropen, bleken namelijk veel te weinig ervaring te hebben. Kennis van de theorie en praktijk is leuk, maar zonder genoeg ervaring achter het stuur, ontstaan er veel ongelukken die wellicht voorkomen kunnen worden door wel te zorgen voor genoeg ervaring.

Bij Burggraaf Rijopleidingen zorgen we er altijd voor dat je méér dan alleen de praktijk en theorie krijgt. Door onze persoonlijke aanpak weten we zeker dat je meer informatie krijgt, waar je ook profijt van hebt wanneer je het rijbewijs wel gehaald hebt. Met of zonder coach naast je tijdens het rijden.

En als je het rijbewijs haalt op je 17de?

Wanneer je op je 17de je rijbewijs haalt, dan mag je autorijden. Maar dat mag niet zonder begeleiding. Er moet een goedgekeurde coach op de bijrijdersstoel zitten tijdens het rijden. Deze coach moet ouder zijn dan 27, mag niet gedronken hebben en geen drugs gebruikt hebben uiteraard. De coach is echter geen instructeur. Er zijn geen extra pedalen in de auto aanwezig, wat concreet betekent dat de coach niet in kan grijpen wanneer je een verkeerde beslissing neemt.

De coach kan je echter wel vertellen wat je moet doen, waar je op moet letten en hij of zij kan antwoord geven op vragen in vreemde verkeerssituaties. 2toDrive is overigens al effectief en heeft goede resultaten laten zien. Het aantal ongelukken met mensen onder de 20 is lager in de groep die deelgenomen heeft aan 2toDrive.

Aan de slag met jouw rijbewijs?

Wil jij aan de slag met je rijbewijs en ben je ouder dan 16,5? Dan is het belangrijk dat je een verkeerschool kiest waarbij persoonlijke aandacht vooropstaat. Op die manier heb je de grootste kans van slagen én neem je veel kennis mee die je kunt gebruiken wanneer je het rijbewijs eenmaal hebt. Zorg je hierna ook nog voor een goede coach, dan heb je helemaal de best mogelijke start dankzij 2toDrive.